Over ons

Ik ben Ingrid Roelofs, verpleegkundige van beroep, woonachtig in Emmen en eigenaar van Reisburo Vakantie & Zorg.

Als verpleegkundige heb ik altijd in de ouderenzorg gewerkt en daar kwam al snel en regelmatig de vraag: 'Ik wil graag op vakantie, maar wie neemt dan de zorg over?' Na een aantal individuele reizen te hebben begeleid als verpleegkundige ontstond bij mij de behoefte om dit voor meer mensen mogelijk te maken en zo heb ik in 2008 Reisburo Vakantie & Zorg opgericht.

Ik ben zelf gek op reizen en ik vind dat reizen voor iedereen mogelijk moet zijn, met of zonder beperking. Met dit in het achterhoofd probeer ik elk jaar opnieuw mooie reizen samen te stellen met zon voor de liefhebbers, rust bijvoorbeeld in cruises voor mensen waarvoor reizen eigenlijk te vermoeiend is en uitdaging voor de avonturiers.

Ik ben begonnen met het organiseren van individuele vakanties, daarbij regelde ik dan ook de zorg, de excursies, de transfer naar het hotel en huurde ik de benodigde hulpmiddelen. Gaandeweg kwamen er steeds meer vragen naar begeleide reizen en vanaf 2012 ben ik begonnen met het organiseren van begeleide zorgvakanties. Inmiddels bieden we een groot aantal reizen per jaar aan, zowel individueel als in groepsverband, die reizigers met een beperking de hele wereld over voeren.

De groepsreizen worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers die met tomeloze inzet en veel enthousiasme uw vakantieervaring onvergetelijk maken. Zonder deze vrijwilligers zou Reisburo Vakantie & Zorg de reizen niet voor u kunnen organiseren. Zij zijn van onschatbare waarde. Bij de maatwerkreizen maken we gebruik van lokale zorgaanbieders, dit betekent dat er verschil kan bestaan in benadering en uitvoering van de zorg, maar dit maakt uw vakantie vaak ook tot een fijne en ontvergetelijke ervaring en wellicht doet u nog nieuwe ideeën op.

Met een hartelijke vakantiegroet,

 

Ingrid Roelofs

 

Mijn naam is Chantal Duinkerken, ik woon in Emmen en werk sinds kort bij Reisburo Vakantie & Zorg.

Ik heb een toeristische opleiding gevolgd en ben daarna vooral in de hotellerie werkzaam geweest, maar de reisbranche is me altijd blijven trekken. Tijdens en na mijn opleiding heb ik bijna 2 jaar in Florida en 9 maanden op Gran Canaria gewoond, waarna ik weer terugkwam in Emmen.

Nog steeds reis ik zelf graag, maar vind het ook erg leuk om anderen te helpen in hun zoektocht naar een passende vakantie. Familie komt vaak bij me om nachtjes weg of vakanties samen met ze te regelen, ik zie het als een hobby. Je kunt dus zeggen dat ik nu van mijn hobby mijn werk heb gemaakt!

De positieve reacties naderhand zijn een echte motivator om alles op alles te zetten om voor iemand een onvergetelijke reis samen te stellen of te regelen. Ook voor u doe ik dat graag, dus hopelijk tot snel!

Met reislustige groet,

Chantal Duinkerken