Waarom Reisburo Vakantie & Zorg?

Reizen is voor iedereen. Ook voor mensen met beperkingen. Het organiseren van een reis voor mensen met beperkingen brengt echter heel wat uitdagingen met zich mee. Reisburo Vakantie & Zorg wil deze uitdaging graag aangaan en de perfecte reis voor u organiseren. Bij ons boekt u die reis die voor u vakantie betekent, wij organiseren alles voor u van het begin tot het eind. Aarzel dus niet, en boek uw reis vandaag nog!

Kennis en ervaring

Reisburo Vakantie & Zorg beschikt over de kennis, ervaring en lokale contacten die u als reiziger met een beperking het reizen mogelijk maken. Bij Reisburo Vakantie & Zorg verplaatsen we ons zo goed mogelijk in onze gasten. Vanaf het eerste contact tot en met de uiteindelijke uitvoering van de reis, hebben we als enige doel u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Onze medewerkers (zowel in Nederland als op uw vakantiebestemming) hebben ervaring met het omgaan met gasten met beperkingen. Wij luisteren naar uw behoeften en uw wensen en proberen hier zo goed mogelijk bij aan te sluiten. Daarmee zorgen wij ervoor dat uw vakantie naar wens verloopt en dat u veel mooie herinneringen kunt maken.

Betrouwbaar en deskundig

Reisburo Vakantie & Zorg is een betrouwbare partner. De zorg voor en de organisatie van uw vakantie kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Onze betrouwbaarheid komt o.a. tot uiting in het nakomen van gemaakte afspraken, duidelijke communicatie, het zorgvuldig omgaan met uw privacy en het bieden van ondersteuning daar waar die wordt gevraagd. Wij maken de betrouwbaarheid ook zichtbaar door ons aan te sluiten bij de GGTO, VvKR en het Calamiteitenfonds.

Kwaliteit voorop

Reisburo Vakantie & Zorg stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het reisaanbod en diensten en daar handelen wij ook naar. De hotels die wij selecteren voor onze website zijn altijd goed toegankelijk voor rolstoelen, we proberen zoveel als mogelijk de aanpassingen te beschrijven op onze website. Wees u er echter van bewust dat iedereen andere wensen heeft m.b.t. aanpassingen. Een hotel kan nooit op ieders wensen inspelen. Het kan dus zijn dat de aanpassing voor u wat lastig is omdat u thuis anders gewend bent. Dit zegt niets over de mate van aanpassing van het hotel. Vakantie is altijd anders dan thuis. Wij verwachten dat u dit ziet als onderdeel van uw vakantie en vragen ook van u enige aanpassing.

Rolstoel

Bij ons boekt u uw rolstoeltoegankelijke vakantie, of u nu met een rollator loopt of in een handbewogen of een elektrische rolstoel zit maakt voor ons geen verschil. Wel zijn wij afhankelijk van de regels van bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappijen; deze zijn heel strikt en hier kunnen wij geen invloed op uitoefenen. Een handbewogen opvouwbare rolstoel kan altijd mee, evenals een rollator. Voor grote en elektrische rolstoelen gelden regels zoals de grootte en het aantal rolstoelen dat mee kan. Hierdoor kan het voorkomen dat u uw grote rolstoel niet mee kan nemen op reis omdat er geen plek meer is in het vliegtuig. We zoeken dan samen naar een oplossing; op tijd boeken kan dit soms voorkomen.

Hulpmiddelen

Op de meeste locaties kunnen wij de meest gebruikte hulpmiddelen voor u huren. u kunt dan denken aan een douchestoel, tillift, hoog/laag bed, scootmobiel of een rolstoel. Meer specialistische hulpmiddelen als een AD-luchtwisselmatras, een douchebrancard of een kantelbare douchestoel zijn niet altijd te huren. Vraag ons altijd naar de mogelijkheden, vaak is er meer mogelijk dan u denkt.

Maatwerk

Wilt u individueel reizen met een beperking of handicap? Dan vraagt dat om maatwerk. Toegankelijkheid kan sterk verschillen per bestemming en is afhankelijk van uw beperking. Wat u nodig heeft als reiziger hangt dus zowel af van uw persoonlijke behoeften als van uw bestemming. Wij zoeken samen met u naar de beste combinatie van reisbehoefte, beperking en toegankelijkheid.

Zorg nodig

Indien u in de thuissituatie zorg ontvangt bij uw dagelijkse levensbehoeften dan hebt u dit vanzelfsprekend ook op vakantie nodig. Wij kunnen op bijna elke locatie thuiszorg voor u inschakelen en in de meeste gevallen kunnen wij de zorg ook voor u declareren zodat u niet met extra kosten geconfronteerd wordt. Voor een zorgeloze vakantie is het erg belangrijk dat u ons vooraf uw specifieke behoeften en wensen doorgeeft, zodat wij alles tot in de puntjes kunnen voorbereiden.