Cruise België Costa Rica Griekenland Indonesië Portugal Turkije Zuid Afrika

Rondreis Bali

De meest geliefde vakantiebestemming van Indonesië is Bali dankzij de prachtige stranden, relaxte omgeving en vriendelijke bevolking. Op het “Eiland van de Duizend Tempels” kunt u getuige zijn van talrijke culturele en religieuze rituelen.
Wij gaan u tijdens deze reis de 'hotspots' van Bali laten zien en beleven, u kunt denken aan Ubud waar de film 'Eat, Pray, Love' met Julia Roberts werd opgenomen en de vele art galeries, met moderne kunst tot aan de meest bijzondere houtsnijwerken. Tempels die je gezien moet hebben zijn de Pura Besakih Tempel, Bakungan Tempel, Gunung Tempel en Tanah Lot.

Reserveer nu!
Aantal dagen
15 dagen
Reisdata begin
o.b.v. beschikbaarheid

Accommodatie

U verblijft in accommodaties naar keuze met minimaal 4 sterren. Mogelijke accommodaties zijn:

* Gardenia Guesthouse; Gelegen in Sanur, oostzijde van Denpasar. Dit is een eenvoudig, maar zeer smaakvol klein hotel op 800 m van het strand. De zee is hier meestal rustig en zonder golven.l. De aangepaste kamers hebben de volgende faciliteiten: Zonder drempels, deurbreedte badkamer 72 cm, roll-in douche, handgrepen.

* Candidasa Discovery; Gelegen in Candidasa op oost Bali. Dit is een schattig boutique hotel aan de zee, er moet wel trap getrotseerd worden om in het water te komen. Dit hotel heeft geen speciaal aangepaste kamers, maar de kamers zijn ruim en zonder drempels, deurbreedte badkamer 85 cm, roll-in douche, géén handgrepen.

* Ubud Inn Hotel in Ubud; Prachtig hotel centraal gelegen in Ubud. Het hotel heeft geen speciaal aangepaste kamers, maar sommige kamers kunnen voor een rolstoelgebruiker geschikt zijn. De deur van de badkamer is minimaal 70 cm breed en er is een roll-in douche, maar géén handgrepen.

* Legian Beach Hotel; Luxe hotel met een prachtige tuin gelegen aan de westzijde van Denpasar Het hotel ligt direct aan het strand van een ruwe zee met veel en hoge golven. De aangepaste kamers beschikken over: rempeloze ruimte, deurbreedte badkamer 94 cm, roll-in douche, handgrepen.

Programma

Om u de vele hotspots van Bali te laten beleven hebben we voor u een uitdagende, maar relaxte rondreis samengesteld. Dit is een voorbeeld van een programma en kan naar wens worden aangepast.

Dag
1. Vertrek uit Amsterdam
Omschrijving
Vandaag begint de reis waar u al zolang naar uit hebt gekeken, we vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol voor de lange vlucht naar Denpasar op Bali.
Dag
2. Aankomst in Denpasar
Omschrijving
Na een lange, vermoeiende vlucht arriveren we vandaag in het paradijs dat Bali heet. Vanaf de luchthaven van Denpasar wordt u naar uw hotel gebracht waar u tijd hebt om te acclimatiseren door te rusten, zwemmen of te genieten van een verkoelend drankje.
Dag
3. Rustdag
Omschrijving
Na de lange vlucht neemt u vandaag nog een rustdag. Gaat u een wandeling maken langs het strand of blijf met een drankje en een boek bij het zwembad van het hotel.
Dag
4. South-tour
Omschrijving
Vandaag maakt u een uitstapje naar het zuiden. U bezoekt de Uluwatu-tempel op een klip die uitkijkt over de Indische Oceaan. Vervolgens rijdt u naar de stranden van Kuta en Legian voor zonsondergang.
Dag
5. Vertrek naar Candidasa
Omschrijving
U verlaat het hotel en rijdt naar het oosten, naar Candidasa. Onderweg bezoekt u Goa Lawah, een tempel bewoond door duizenden heilige vleermuizen, en de traditionele zoutvlakte in Kusamba. Dichtbij Candidasa is een stop in het Tenganan-dorp waar u de oorspronkelijke bewoners van Bali ontmoet.
Dag
6. Lempuyang Temple
Omschrijving
Vandaag maakt u een avontuurlijke tocht naar de Lempuyang-tempel, hoog in de bergen, met een spectaculair uitzicht op de actieve vulkaan Mount Agung! In de buurt, aan de voet van de berg, ligt het pittoreske waterpaleis Taman Ujung.
Dag
7. 'Mother temple' Besakih
Omschrijving
Een trip naar de 'moedertempel' Besakih op de hellingen van de berg Agung mag natuurlijk niet ontbreken en verder staat het stadje Kintamani aan de rand van de enorme krater van Batur op het programma.
Dag
8. Op weg naar Ubud
Omschrijving
U verlatat Candidasa en verhuist naar een hotel in Ubud. Onderweg stopt u in Muncan voor de beroemde "boerenwandeling": Ervaar uit eerste hand het tropische platteland en het leven op Bali tijdens een wandeling met Suar, de boer en tempelpriester en zijn vrouw Subita.
Dag
9. Art Market en Lotus Temple
Omschrijving
U maakt een wandeling over de kunstmarkt van Ubud en bezoekt de Saraswati Lotus-tempel in Ubud. In de vroege avond bent u getuige van de Kecac Firedance-voorstelling op het beroemde Batubulan-podium!
Dag
10. Waterfonteinen en Bamboebos
Omschrijving
U passeert Tegallalang Rijstterrassen (uitzicht vanaf de Panorama weg) op weg naar Tirta Empul, een tempel rond de heilige waterfonteinen. Tot slot maakt u in Penglipuran een wandeling door het bamboebos.
Dag
11. Munduk Mountains
Omschrijving
In de Munduk Mountains bezoekt u de Ulun Danu Temple 'drijvend' in een kratermeer. U gaat verder naar het nabijgelegen Twinlake-uitzicht en op de terugweg stopt u bij het Sangeh Nutmeg met zijn vriendelijke apen.
Dag
12. Terug naar Denpasar
Omschrijving
U checkt uit bij het hotel in Ubud. U bezoekt vandaag de beroemde rijstterrassen van Jatiluwih en Tanah Lot en vanaf daar keert u terug naar uw eerste hotel in Denpasar
Dag
13. Rustdag bij het hotel
Omschrijving
Vandaag is er gelegenheid om wat te relaxen, te zwemmen en te genieten van het strand.
Dag
14. Tot ziens Bali!!
Omschrijving
Helaas is het alweer tijd om Bali te verlaten. Hopelijk kijkt u terug op een geslaagde reis en hebt u veel mooie herinneringen kunnen maken.
Dag
15. Aankomst op Schiphol
Omschrijving
Na een lange vlucht vanaf Bali landt ons vliegtuig vandaag weer op Amsterdam Schiphol. Op Schiphol kunt u uw geliefden weer in de armen sluiten en terugkijken op een mooie reis.

Prijzen

Reisprijs
€ Vanaf € 3.500 p.p.
Let op
Indonesië is niet vrij van barrières, u zult daarom bereid moeten zijn om af en toe hulp te accepteren bij het betreden van bezienswaardigheden. Samen met een medewerker van Accessible Indonesia proberen we zoveel mogelijk drempels voor u weg te nemen, maar het vraagt van u zeker ook enige aanpassing en gevoel voor avontuur. De chauffeurs en Engelssprekende gidsen hebben ervaring met het begeleiden van rolstoelgebruikers tijdens het vervoer en bij het bezoeken van bezienswaardigheden.
Inclusief
Verblijf in een tweepersoonskamer o.b.v. logies/ontbijt, alle transfers en entreegelden volgens programma, Engelssprekende gids op 10 dagen, Engelssprekende chauffeur, gebruik van aanwezige hulpmiddelen
Exclusief
Internationale vluchten, reis- en annuleringsverzekeringen, overige maaltijden, drankjes, fooien, airport carrier, reserveringskosten € 22.50, Bijdrage GGTO € 15, bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50
Reisdocument
Paspoort (Uw paspoort moet bij aankomst in Bali nog minimaal 6 maanden geldig zijn) en visum (Naast een geldig paspoort heeft u ook een visum nodig. Bij een verblijf tot maximaal 30 dagen kunt u (Nederlanders en Belgen) dit visum bij aankomst in Denpasar, Jakarta, Medan en Surabaya kosteloos verkrijgen. U dient over een duidelijk bewijs te beschikken dat u binnen dertig dagen Indonesië weer verlaat. Een retourticket of doorreisticket dat binnen dertig dagen valt is hiervoor voldoende.)
Inentingen
Aanbevolen vaccinaties voor Bali:
* Hepatitis A
* DTP
U dient zelf, voor het boeken, bij de GGD te informeren of reizen naar Bali in uw situatie geschikt is en of u meer beschermende maatregelen moet nemen. Meer informatie vindt u op: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/bali
Belangrijke informatie
* Het is mogelijk om verplaatsbare handgrepen en een douchestoel te lenen.
* Hebt u hulp nodig bij uw persoonlijke zorg of constante duwhulp dan is het mogelijk om een lokale persoonlijk assistent mee te nemen (tegen meerprijs)
* Reizen is mogelijk met een aangepaste minibus met rolstoellift of met een SUV als u zelf een transfer in de auto kunt maken.
Luchthaven
Schiphol
Bijzonderheden
Om deze reis te kunnen maken moet u voldoen aan een aantal criteria:
* U moet fit genoeg zijn om in een tropisch klimaat te kunnen reizen
* U moet zelf een transfer kunnen maken, er zijn geen tilliften of hoog/laag bedden beschikbaar
* Wij kunnen op Bali geen complexe medische zorg bieden
* U maakt geen gebruik van een elektrische rolstoel
* U bent zich er van bewust dat u tegen hindernissen gaat aanlopen en bent bereid hulp te accepteren
Reserveer nu!