Cruise België Costa Rica Griekenland Indonesië Portugal Turkije Zuid Afrika

Rondreis Bali

De meest geliefde vakantiebestemming van Indonesië is Bali dankzij de prachtige stranden, relaxte omgeving en vriendelijke bevolking. Op het “Eiland van de Duizend Tempels” kunt u getuige zijn van talrijke culturele en religieuze rituelen.
Wij gaan u tijdens deze reis de 'hotspots' van Bali laten zien en beleven, u kunt denken aan Ubud waar de film 'Eat, Pray, Love' met Julia Roberts werd opgenomen en de vele art galeries, met moderne kunst tot aan de meest bijzondere houtsnijwerken. Tempels die je gezien moet hebben zijn de Pura Besakih Tempel, Bakungan Tempel, Gunung Tempel en Tanah Lot.

Offerte aanvragen
Aantal dagen
15 dagen
Reisdata begin
18 april 2020
Reisdata eind
01 mei 2020

Accommodatie

U verblijft in 2 accommodaties met minimaal 4 sterren. Mogelijke accommodaties zijn:

* Candidasa Discovery; Gelegen in Candidasa op oost Bali. Dit is een schattig boutique hotel aan de zee, er moet wel trap getrotseerd worden om in het water te komen. Dit hotel heeft geen speciaal aangepaste kamers, maar de kamers zijn ruim en zonder drempels, deurbreedte badkamer 85 cm, roll-in douche, géén handgrepen.

* Legian Beach Hotel; Luxe hotel met een prachtige tuin gelegen aan de westzijde van Denpasar Het hotel ligt direct aan het strand van een ruwe zee met veel en hoge golven. De aangepaste kamers beschikken over: rempeloze ruimte, deurbreedte badkamer 94 cm, roll-in douche, handgrepen.

Programma

Om u de vele hotspots van Bali te laten beleven hebben we voor u een uitdagende, maar relaxte rondreis samengesteld. Hier vindt u een beschrijving van dag tot dag:

Dag
1. Vertrek uit Amsterdam
Omschrijving
Vandaag begint de reis waar u al zolang naar uit hebt gekeken, we vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol voor de lange vlucht naar Denpasar op Bali.
Dag
2. Aankomst in Denpasar
Omschrijving
Na een lange, vermoeiende vlucht arriveren we vandaag in het paradijs dat Bali heet. Vanaf de luchthaven van Denpasar wordt u naar hotel Legian Beach gebracht waar u tijd hebt om te acclimatiseren door te rusten, zwemmen of te genieten van een verkoelend drankje.
Dag
3. Rustdag
Omschrijving
Na de lange vlucht neemt u vandaag nog een rustdag. Gaat u een wandeling maken langs het strand of blijf met een drankje en een boek bij het zwembad van het hotel.
Dag
4. Taman Ayun Tempel en Sangeh Monkey Forest
Omschrijving
Vandaag staat er een bezoek aan de Taman Ayun Tempel op het programma. Met zijn hoge Meru torens maken zij een belangrijk onderdeel uit van de Balinese tempels. Hierna bezoeken we het Sangeh Monkey Forest met 40 meter hoge bomen waar apen spelen en een plekje zoeken op je schouder. Boswachters houden toezicht dat de apen zich gedragen. Na de lunch keren we terug naar het hotel.
Dag
5. Ulun Danu Beratan Tempel
Omschrijving
Vandaag rijden we via de bergen naar de Ulun Danu Tempel, die lijkt te zwemmen in een vulkanisch meer. Hierna rijden we door de bergen naar een uitkijkpunt met twee meren, diep in de valleien tussen de dichte jungle.
Dag
6. Goa Lawah Tempel (optioneel een tussenstop met bezoek aan Kusumba)
Omschrijving
's-Ochtends is het tijd voor ontspanning. Hierna reizen we door naar ons tweede hotel deze reis: Hotel Candidasa in het oosten van Bali. We bezoeken de Goa Lawah Tempel met duizenden heilige vleermuizen en kleurrijke gebedsceremonies. Voor wie dat wil, maken we een tussenstop bij het zwarte strand van Kusumba, waar zout wordt geproduceerd
Dag
7. Lempuyang Tempel
Omschrijving
We bezoeken vandaag de legendarische Lempuyang Tempel met z'n drakentrap en het magnifieke uitzicht op de Agung vulkaan. Na de lunch heeft u vrije tijd in het hotel.
Dag
8. Een rustige dag
Omschrijving
In het Bali Asli Restaurant, omringd door rijstvelden, leert u hoe u de typische bloemenoffers kunt maken, die op elke hoek van de straat op Bali te vinden zijn. Ook leert u de basis kneepjes van de Balinese keuken. Na de maaltijd staat er nog een trip naar het strand op het programma.
Dag
9. Tempel Besakih
Omschrijving
U heeft niet alles op Bali gezien, als u de Tempel van Besakih niet heeft gezien. Gelegen op de hellingen van de Agung vulkaan, wordt deze tempel dagelijks bezocht door honderden pelgrims in hun traditionele kostuums. Na de lunch gaan we terug naar het hotel.
Dag
10. Muncan Farmers Walk
Omschrijving
Een hoogtepunt vandaag is de Muncan Farmers Walk met Farmer Suar en zijn vrouw Subita die je vertellen over het leven op Bali. Op de terugweg naar Denpasar ervaar je de Kecak Vuurdans op het beroemde Batubulan podium!
Dag
11. Rustdag bij het hotel
Omschrijving
Vandaag is er gelegenheid om wat te relaxen, te zwemmen en te genieten van het strand.
Dag
12. Vrije tijd
Omschrijving
Op deze laatste dag heeft u de gelegenheid om nog souvenirs te kopen van Bali. Of kies ervoor om nog een trip te maken naar het monument van Bali, de Tanah Lot Tempel op een rots in de zee
Dag
13. Tot ziens Bali!
Omschrijving
Helaas is het alweer tijd om Bali te verlaten. Hopelijk kijkt u terug op een geslaagde reis en hebt u veel mooie herinneringen kunnen maken.
Dag
14.
Omschrijving
Helaas is het alweer tijd om Bali te verlaten. Hopelijk kijkt u terug op een geslaagde reis en hebt u veel mooie herinneringen kunnen maken.
Dag
15. Aankomst op Schiphol
Omschrijving
Na een lange vlucht vanaf Bali landt ons vliegtuig vandaag weer op Amsterdam Schiphol. Op Schiphol kunt u uw geliefden weer in de armen sluiten en terugkijken op een mooie reis.

Prijzen

Reisprijs
€ Op aanvraag
Let op
Indonesië is niet vrij van barrières, u zult daarom bereid moeten zijn om af en toe hulp te accepteren bij het betreden van bezienswaardigheden. Samen met een medewerker van Accessible Indonesia proberen we zoveel mogelijk drempels voor u weg te nemen, maar het vraagt van u zeker ook enige aanpassing en gevoel voor avontuur. De chauffeurs en Engelssprekende gidsen hebben ervaring met het begeleiden van rolstoelgebruikers tijdens het vervoer en bij het bezoeken van bezienswaardigheden.
Inclusief
Verblijf in een tweepersoonskamer o.b.v. logies/ontbijt, alle transfers en entreegelden volgens programma, Engelssprekende gids op 10 dagen, Engelssprekende chauffeur, gebruik van aanwezige hulpmiddelen
Exclusief
Internationale vluchten, reis- en annuleringsverzekeringen, overige maaltijden, drankjes, fooien, airport carrier, reserveringskosten € 27.50, Bijdrage GGTO € 15, bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50
Reisdocument
Paspoort (Uw paspoort moet bij aankomst in Bali nog minimaal 6 maanden geldig zijn) en visum (Naast een geldig paspoort heeft u ook een visum nodig. Bij een verblijf tot maximaal 30 dagen kunt u (Nederlanders en Belgen) dit visum bij aankomst in Denpasar, Jakarta, Medan en Surabaya kosteloos verkrijgen. U dient over een duidelijk bewijs te beschikken dat u binnen dertig dagen Indonesië weer verlaat. Een retourticket of doorreisticket dat binnen dertig dagen valt is hiervoor voldoende.)
Inentingen
Aanbevolen vaccinaties voor Bali:
* Hepatitis A
* DTP
U dient zelf, voor het boeken, bij de GGD te informeren of reizen naar Bali in uw situatie geschikt is en of u meer beschermende maatregelen moet nemen. Meer informatie vindt u op: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/bali
Belangrijke informatie
* Het is mogelijk om verplaatsbare handgrepen en een douchestoel te lenen.
* Hebt u hulp nodig bij uw persoonlijke zorg of constante duwhulp dan is het mogelijk om een lokale persoonlijk assistent mee te nemen (tegen meerprijs)
* Reizen is mogelijk met een aangepaste minibus met rolstoellift of met een SUV als u zelf een transfer in de auto kunt maken.
Luchthaven
Schiphol
Bijzonderheden
Om deze reis te kunnen maken moet u voldoen aan een aantal criteria:
* U moet fit genoeg zijn om in een tropisch klimaat te kunnen reizen
* U moet zelf een transfer kunnen maken, er zijn geen tilliften of hoog/laag bedden beschikbaar
* Wij kunnen op Bali geen complexe medische zorg bieden
* U maakt geen gebruik van een elektrische rolstoel
* U bent zich er van bewust dat u tegen hindernissen gaat aanlopen en bent bereid hulp te accepteren
Reserveer nu!