Cruise België Costa Rica Griekenland Indonesië Portugal Turkije Zuid Afrika

Vertoeven in het paradijs

De meest geliefde vakantiebestemming van Indonesië is Bali dankzij de prachtige stranden, relaxte omgeving en vriendelijke bevolking. Op het “Eiland van de Duizend Tempels” kunt u getuige zijn van talrijke culturele en religieuze rituelen.
Wij gaan u tijdens deze reis de 'hotspots' van Bali laten zien en beleven, u kunt denken aan Ubud waar de film 'Eat, Pray, Love' met Julia Roberts werd opgenomen en de vele art galeries, met moderne kunst tot aan de meest bijzondere houtsnijwerken. Tempels die je gezien moet hebben zijn de Pura Besakih Tempel, Bakungan Tempel, Gunung Tempel en Tanah Lot.

Offerte aanvragen
Aantal dagen
14 dagen
Reisdata begin
18 april 2020
Reisdata eind
1 mei 2020

Accommodatie

U verblijft tijdens deze reis in twee hotels.

Dag
1 t/m 5 en 11 t/m 13
Accommodatie
Legain Beach hotel
Omschrijving
Legian Beach Hotel, 5 sterren, met 5 rolstoeltoegankelijke kamers. Deurbreedte min 94 cm. Ruime badkamer en kamer. Ondersteun de handgrepen links en rechts bij het toilet en aan twee kanten van de inrijddouche. Douchebank beschikbaar. Het gebied van het hotel is gemakkelijk bereikbaar, traploos en op de begane grond, met uitzondering van een paar cafés, waar een lift naartoe leidt. Zwembad met oprit (wij organiseren een rolstoel voor het zwembad). Toegang tot het strand via oprit. De zee heeft golven, alleen geschikt voor goede zwemmers.
Dag
6 t/m 10
Accommodatie
Candisa Discovery Hotel
Omschrijving
Candidasa Discovery Hotel, 4 sterren. Heeft geen speciaal aangepaste kamers voor rolstoelgebruikers, maar over het algemeen goede bereikbaarheid: Deuren breedte min 85 cm. Ruime badkamer en kamer. Inrijdbare douche zonder deur. Douchestoel wordt door ons geleverd. Geen steungrepen op toilet en douche - indien nodig is een toilet- / douchestoel voorzien. Veranda is bereikbaar via hellingbanen. Het hotelgebied is gemakkelijk bereikbaar, traploos en op de begane grond. Zwembad met trappen. Een hellingbaan leidt naar het strand van het hotel. Toegang tot de zee slechts over een paar stappen.

Programma

Om u Bali te laten beleven stellen we u hieronder het programma voor...

Dag
1. Vertrek uit Amsterdam
Omschrijving
Vandaag begint de reis waar u al zolang naar uit hebt gekeken, u vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol voor de lange vlucht naar Denpasar op Bali.
Dag
2. Aankomst in Denpasar
Omschrijving
Na een lange, vermoeiende vlucht arriveet u vandaag in het paradijs dat Bali heet. Vanaf de luchthaven van Denpasar wordt u naar uw hotel gebracht waar u tijd hebt om te acclimatiseren door te rusten, zwemmen of te genieten van een verkoelend drankje.
Dag
3. Genieten van het strand
Omschrijving
Vandaag kunt u nog bijkomen van de lange reis en genieten van het zwembad of het strand. Er is een strandrolstoel beschikbaar.
Dag
4. Tama Ayun Temple
Omschrijving
Bezoek aan de tempel Taman Ayun met zijn hoge Meru-torens, een belangrijk deel van de Balinese tempels. Vervolgens verder naar het Sangeh-muskaatbos met 40 meter hoge bomen waarin apen spelen en zich graag op je schouder neerzetten. Boswachters letten erop dat de apen zich gedragen. Na de lunch keren we terug naar het hotel.
Dag
5. Ulun Danu Beratan Temple
Omschrijving
Rijd de bergen in naar de Ulun Danu Beratan-tempel, die lijkt te zwemmen in een vulkanisch meer. Later maken we een omweg hoog in de bergen naar het uitkijkpunt met twee meren, diep in de valleien tussen dichte bergjungle.
Dag
6. Op weg naar Candisa
Omschrijving
Tijd voor ontspanning in de ochtend. Na de middag verhuizen we naar Candidasa in het oosten van Bali. Bezoek aan de Goa Lawah-tempel met duizenden heilige vleermuizen en kleurrijke gebedsplechtigheden. Optioneel wordt nog een stop gemaakt op het zwarte strand van Kusumba, waar traditioneel zout wordt geproduceerd.
Dag
7. Lempuyang Temple
Omschrijving
We bezoeken de legendarische Lempuyang-tempel met zijn drakentrap en een prachtig uitzicht op de Agung-vulkaan. Na de lunch gaan we terug naar het hotel en is er vrije tijd.
Dag
8. Show cooking
Omschrijving
Een rustige dag: in het Bali Asli Restaurant, omgeven door rijstvelden, leer je hoe je het typische bloemenaanbod dat in elke hoek van Bali te vinden is, kunt maken, evenals de basis Balinese keuken! Na de maaltijd een strandtrip.
Dag
9. Besakih Temple
Omschrijving
Je hebt Bali niet gezien als je de moedertempel Besakih niet hebt gezien. Gelegen op de hellingen van de Agung-vulkaan, wordt het dagelijks bezocht door honderden pelgrims in hun traditionele klederdracht. Na de lunch gaan we terug naar het hotel.
Dag
10. Muncan Farmers walk
Omschrijving
Een hoogtepunt vandaag is de 'Muncan Farmers walk' met Farmer Suar en zijn vrouw Subita, die vertellen over het leven op Bali. Op de terugweg naar Denpasar ervaar je de Kecak Fire Dance in het beroemde Batubulan!
Dag
11. Terug naar Denpasar
Omschrijving
Vandaag gaan we terug naar Denpasar, na het inchecken in het hotel is er vrije tijd voor een duik in zwembad of zee.
Dag
12. Tijd voor souvenirs
Omschrijving
Op de laatste dag is er gelegenheid om door mijl van de souvenirs van Bali te slenteren. Of kies voor een uitstapje naar de tempel van Bali, de Tanah Lot-tempel op een rots in de zee.
Dag
13. Tijd voor afscheid
Omschrijving
Helaas komt er vandaag een einde aan een fantastische reis, het is tijd om afscheid te nemen van uw medereizigers en gidsen.
Dag
14. Aankomst in Amsterdam
Omschrijving
Afhankelijk van de vluchttijden arriveert u in de loop van de dag op Schiphol in Amsterdam.

Prijzen

Reisprijs
€ op aanvraag
Let op
Indonesië is niet vrij van barrières, u zult daarom bereid moeten zijn om af en toe hulp te accepteren bij het betreden van bezienswaardigheden. De medewerkers van Accessible Indonesia proberen zoveel mogelijk drempels voor u weg te nemen, maar het vraagt van u zeker ook enige aanpassing en gevoel voor avontuur. De chauffeurs en Engelssprekende gidsen hebben ervaring met het begeleiden van rolstoelgebruikers tijdens het vervoer en bij het bezoeken van bezienswaardigheden.
Inclusief
Verblijf in een tweepersoonskamer o.b.v. B&B, 2x lunch, alle transfers in een aangepaste minibus op Bali, alle entreegelden zoals genoemd in het programma, Engels sprekende gids en chauffeur, gebruik van strandrolstoel, douchestoel, toiletstoel, portable hellingen, portable handgrepen
Exclusief
Vliegtickets, overige maaltijden, drankjes, fooien, huur overige hulpmiddelen, persoonlijke/verpleegkundige verzorging, reis- en annuleringsverzekering, vervoer naar en van Schiphol, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 27.50, bijdrage GGTO € 15, bijdrage Calamiteitenfonds € 2.50
Extra's
Indien u met een persoonlijk assistent wil reizen die bijvoorbeeld kan zorgen voor hulp bij de persoonlijke verzorging, dan kunnen wij dat voor u regelen. U betaalt in dat geval 2x de reisprijs + een vergoeding voor de overige maaltijden/drankjes etc. van de begeleider. De begeleider dient altijd een eenpersoonskamer te krijgen.
Reisdocument
Paspoort (uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst op Bali) en visum (Naast een geldig paspoort heeft u ook een visum nodig. Bij een verblijf tot maximaal 30 dagen kunt u (Nederlanders en Belgen) dit visum bij aankomst in Denpasar, Jakarta, Medan en Surabaya kosteloos verkrijgen. U dient over een duidelijk bewijs te beschikken dat u binnen dertig dagen Indonesië weer verlaat. Een retourticket of doorreisticket dat binnen dertig dagen valt is hiervoor voldoende.)
Inentingen
Aanbevolen vaccinaties voor Bali:
* Hepatitis A
* DTP
U dient zelf, voor het boeken, bij de GGD te informeren of reizen naar Bali in uw situatie geschikt is en of u meer beschermende maatregelen moet nemen. Meer informatie vindt u op: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/bali
Belangrijke informatie
De reis wordt NIET begeleid door vrijwilligers van Reisburo Vakantie & Zorg, de reis wordt uitgevoerd door onze lokale agent Accessible Indonesia. U reist op Bali in een internationale groep met reizigers.
Luchthaven
Schiphol
Bijzonderheden
Om deze reis te kunnen maken moet u voldoen aan een aantal criteria:
* U moet fit genoeg zijn om in een tropisch klimaat te kunnen reizen
* U moet zelf een transfer kunnen maken, er zijn geen tilliften of hoog/laag bedden beschikbaar
* Wij kunnen op Bali geen complexe medische zorg bieden
* U maakt geen gebruik van een elektrische rolstoel
* U bent zich er van bewust dat u tegen hindernissen gaat aanlopen en bent bereid hulp te accepteren
Reserveer nu!